kuikens 

Onze baby papegaaien worden met ongeveer 3 weken oud bij de ouders weg gehaald, ze worden dan geringd en gaan in een couveuse op 32 graden.

  

We gaan de baby's leren dat ze van een spuit moeten gaan eten, een zeer onnatuurlijke manier want de ouders zetten hun snavel om het snaveltje van de baby en wij brengen juist een spuit in de snavel. Totdat de baby papegaaien 5.5 week oud zijn blijven zij in de couveuse bouwen we de temparatuur langzaam af.

   

De baby papegaaien kunnen pas weg als ze onze huiskamer temperatuur + / - 20 celsius aan kunnen en goed gezond zijn en redelijk in de verendons zitten. ( vanaf 2017 mogen de kuikens naar hun nieuwe eigenaar zodra deze geheel zelfstandig zijn ).

De papegaaitjes eten dan goed van de spuit ( als ze de spuit zien rennen ze naar je toe ). Dus u heeft geen problemen meer met de voedingen te geven aan uw papegaai.
Ze gaan dan naar hun nieuwe eigenaar met een bij ons verkrijgbare baby pap. Dus kunt u alles wat de baby nodig heeft verkrijgen bij ons. Dan weten we zeker dat er niks mis kan gaan, wij leggen u ook uit hoe een baby moet gevoerd worden. Dit doen wij uiteraard ook voor.
Het is vrij gemakkelijk en heel leuk om op deze manier een baby met de hand groot te brengen.
Als u vragen heeft kunt u altijd bij ons terecht.

   

De baby papegaaien gaan pas vanaf 11 a 12 weken in een Kooi. Voor die tijd zitten zij in een tupperware bak met zaagsel. (deze zult u zelf moeten aanschaffen). Bij hun ouders zitten ze tot de 12e week in het nest En dat proberen we op deze manier na te bootsen

 

U heeft dus niet meteen een kooi nodig.
Kooien heb je tegenwoordig in alle maten en kleuren en ze zijn niet meer zo duur als vroeger.
Wel dient u rekening te houden met de afmeting, wij zeggen altijd een kooi is nooit te groot. Ga van een minimale afmeting uit van teminste 90 cm hoog, 70 cm breed en 50 cm diep Dit is een geschikte kooi is voor een grijze roodstaart papegaai.

 

Zijn er nog vragen van wilt u weten of wij op dit moment baby's hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 06-31312177