Ziektevrij. 

Onze vogels mogen pas weg met een leeftijd van minimaal 8 tot 12 weken en ze wegen dan ongeveer 400 gram tot 500 gram.
Ze moeten dan nog 2 tot 3 keer per dag ( afhankelijk van de leeftijd ) met de hand bijgevoerd worden, dit zodat ze erg tam worden en goed aan hun nieuwe baasje kunnen wennen.

U krijgt de baby papegaai voorzien van een vaste voetring een geregistreerd en erkende kweek ringnummer en de benodigde cites papieren ( verplicht vanaf januari 2017 ).
Ook kunt u bij uw vogel babyvoeding kopen en krijgt u de zo nodige begeleiding die u opweg helpen bij het opvoeden en voeren van uw baby papegaai.

PBFD (bek en vederrot ziekte) gelukkig is er de laatste 10 jaar heel veel aandacht hier aan besteedt. Doordat er steeds meer kwekers deze ziekte onder de loep nemen en hun dieren laten testen en heel veel aandacht besteden aan hygiene.
De laatste tijd wordt veel gewaarschuwd voor deze ziekte en met name door dierenzaken. Dit is onjuist want als u heel goed nadenkt zijn zij degene die deze ziekte verspreiden.
Ze kopen hun vogels overal vandaan.
Doordat ze hun vogels van her en der halen is de kans op ziektes veel groter dan dat u uw vogel bij een hobby kweker haalt.
De vogels van een goede hobby kweker komen nooit in contact met andere vogels.

 


Neem ons als voorbeeld; wij kweken  onze vogels in een gesloten kweekruimte.
Het licht, de temperatuur, de afzuiging en het vochtigheid wordt volautomatisch geregeld. 
Alle ouder vogels zijn bij aanschaf gesexst ( geslachtsbepaling ) en getest op PBFD, PDD ( kliermaagverlamming ),Polyoma en Chlamidia ( Papegaaienziekte ).

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen die bij ons in de kweekruimte willen kijken. Wij laten niemand in onze kweekruimte om de kans op ziektes uit te sluiten, en om de vogels niet te storen tijdens de kweekperiode. 
Het welzijn van vogels staat bij ons vooraan.


Bij de aanschaf van een papegaai dient u het volgende te vermijden:
- Dierenzaken  ( en vooral Parkiet achtige dit zijn namelijk dragers van ziekte,s ).
- Grote papegaaien zaken
- Handelaren

Hieronder een link naar de uitzending van kassa van 12 april 2012 hoe het beslist niet moet !!! Zorg ervoor dat dit u niet overkomt !!!

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/hoe-koop-je-een-gezonde-papegaai/speel/1/