Prijzen.  

De reden dat papegaaien duurder zijn dan andere vogelsoorten is vrij simpel omdat papegaaien vrij schaars zijn en ze moeilijk te kweken zijn.

Alle vogels welke binnen ons bestand komen worden eerst gesexst op geslacht en gestest op alle bekende ziekte,s bij onze vaste dierenarts Hetwieg v.d. Horst want met ziekte dragende vogels kan je nu eenmaal geen garantie geven dat de kuikens welke uit deze vogels komen gezond zijn.

Dan moet het koren van het kaft gescheden worden dit betekend dat wij eerst goed uitzoeken of de papegaaien geschikt zijn voor de kweek en geen afwijkingen vertonen zoals te klein van stuk of evt. vergroeingen enz. enz.

Hierna moeten de papegaaien gekoppelt worden tot goede kweekparen hierbij is het risco dat de volwassen vogels elkaar wat aandoen of zelfs elkaar doodbijten groot.

Het duurt jaren voordat de vogels broedrijp zijn, en als zij broedrijp zijn is dit nog geen garantie dat er uberhaubt eieren komen en of de eieren bevrucht zijn danwel de kuikens netjes worden groot gebracht. Gemiddeld brengen de ouder vogels per jaar 1 tot 3 jongen groot.

  

Dus het fabeltje dat het kweken met papegaaien veel geld opbrengt is absoluut niet waar.

Dit is dan ook de reden de grote papegaaienzaken en handelaren vaak geen eigen papegaaien kweken, maar hun vogels bij hobbykwekers proberen te kopen. Ze kopen deze papegaaien vaak per nest of hoeveelheid in bij bijvoorbeeld hobbykwekers en geven als handelswaarde tussen de € 450,- en € 550,- per vogel om vervolgens alle ingekochte vogels bij elkaar te zetten en voor grof geld te verkopen.

Sommige winkeliers beweren dat het allen hun eigen gekweekte vogels zijn, maar dit is absoluut niet waar. Mischien een enkeling maar het meeste is ingekocht.  Op zich is hier niets mis mee maar de handelaar of winkelier zet de verschillende opgekochte papegaaitjes bij elkaar of deze komen via de verzorger toch indirect in contact waardoor een ziekte zich razendsnel uitbreid en dus niet meer te waarborgen is. Een zieke papegaai kan het gehele bestand besmetten.

Zo ook nemen niet alle hobbykwekers het even nauw met eventuele ziekte's, ze kopen her en der hun vogels of de papegaaien worden gehouden met een ander soort vogels, Vogels worden ongetest bij elkaar gezet. Vraag daarom altijd of de ouders getest zijn en of er al eerder kuikens getest zijn met bewijzen, kan de kweker niets bewijzen of garanderen WEGWEZEN DAN !!!

Het is aan u om de goede kwekers van de slechte te onderscheiden veelal met een beetje mensenkennis komt u een heel eind.

Onze prijzen voor de baby roodstaarten incl, de verplichte Cites papieren vanaf januari 2017 zijn € 1025,-  per.stuk.
De papegaaien mogen pas afgehaald worden als de Cites papieren bij ons binnen zijn !

De prijs van een baby grijze roo
dstaart in combinatie met een aluminium huiskamer kooi in onze meest verkochte maatvoering 100 cm breed x 60 cm diep x 150 / 160 cm hoog kost een grijze roodstaart kuiken dus  € 975,-  
( dit betekent € 50,- korting op uw baby papegaai ).
Voor de actuele prijs van de kooien neemt u per e-mail contact op.

Met 2.7 kg geschikte pap voor roodstaarten en een 60 ml spuit € 1080,- per.stuk

Dit is zeer lage prijs vergeleken bij de normaal gehanteerde winkelprijzen van € 1300,- tot € 1500,- voor alleen een grijze roodstaart papegaai. Vaak kunt u ook nog garantie bij de papegaai kopen en we hebben zelfs al vernomen dat er een praatgarantie door sommige winkeliers word aangeboden.

Als u besluit om bij ons uw baby papegaai aan te kopen dan weet u voor 99% zeker dat de vogels gezond zijn, wij geven er dan ook garantie op dat alle bij ons aangekochte vogels ziektevrij zijn.

Het werkt vrij simpel wanneer u de vogel komt afhalen gaat u binnen 24 u naar de dierenarts en laat het papegaaitje testen op bijv. PBFD bek en vederot. Er worden enkele druppels bloed bij het papegaaitje geprikt veelal uit een bloedvat in de nek van de baby papegaai. Het bloed word verzonden naar een labaratorium, vervolgens krijgt u na gemiddeld 5 werkdagen schiftelijk de uitslag. Is deze niet goed? dan brengt u de baby papegaai terug en krijgt u het voledige aankoop bedrag van uw papegaai retour. Gebruikte pap en voedingspuit kunnen wij uiteraard niet retour nemen.

Als u besluit het papegaaitje niet te laten testen of u doet dit later dan 24 u na aankoop zonder enig overleg vervalt de garantie, maar de begeleiding van u en uw baby papegaai blijft uiteraard.

Wij durfen deze garantie te geven omdat wij zeker weten dat al onze gekweekte papegaaien ziektevrij zijn, op het moment dat de papegaai met de klant mee gaat weten wij niet wat er precies allemaal gebeurt met het papegaaitje vandaar het tijdlimiet van 24u.