Verzorging & Voeding. 

De verzorging van een papegaai is opzich simpel en goedkoop. Een Grijze roodstaart papegaai vraagt opzich niet veel.

Iedere dag een bak voer, vers water en wat groente of fruit en wekelijks een schone kooi.

Om het zo simpel te noemen.

Als droog voer kunt u geven; papegaaienzaad van zeer goeie kwaliteit. Zelf geven wij ons zelf samangesteld voer waar alles in zit wat zij nodig hebben.

Er zijn mensen die ook voor papegaaienbrokken ( pallets ) kiezen. Als u daarvoor kiest, dan zult u de papegaai vanaf dat hij vastvoedsel gaat eten dit moeten aanbieden, oudere papegaaien welke zaad gewent zijn zult u heel moeilijk op palletvoer krijgen. Kies een soort die uw papegaai lekker vind. Er zijn ongeveer 10 merken die geschikt zijn voor papegaaien. Qua kwaliteit is er nauwelijks verschil.


Zo nu en dan wat eivoer, dat is bij ons en veel dierenzaken te koop, speciaal voor papegaaien.

En mischien nog wel het belangerijkste wat we bijna nergens terug vinden op het internet is Kalk, een grijze roodstaart kan namelijk geen calcium aanmaken iets wat hij wel nodig heeft. U kunt dit in oplosbare poedervorm voor in een waterbak verkrijgen maar in vaste vorm doormiddel van een knaagsteen beide verkrijgbaar bij ons.

Het is heel belangrijk, dat u uw papegaai voorziet van groente en fruit. We zullen een paar dingen noemen die u aan uw papegaai kunt geven. En die het hele jaar makkelijk te verkrijgen zijn.

Groente; Andijvie, Witlof, Sperziebonen, Paprika, Bloemkool, Spruiten, Broccoli, Tomaten, Zoete Aardappel, Pompoen, Mais kolven, Vijgen, Wortels, Selderei.

Fruit; Appel, Sinaasappel, Banaan, Druiven, Nectarines, Pruimen, Aardbeien, Allerlei soorten bessen, Mango, Mandarijn, Ananas, Dadels, Papija, Rozijen en Krenten.
Voor al het bovengenoemde betekend jong geleerd is oud gedaan!

Geen Advocado dit is Giftig en dodelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pas ook op met Tefal baklaag deze geur is giftig en dodelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ook het op de tocht staan van uw papegaai is dodelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iedere dag een uurtje uit zijn kooi laten zal de vogel erg op prijs stellen, dan kan hij zijn vleugels even uitslaan.

Een goede hygiëne is erg belangrijk u kunt hiermee gezondheidproblemen bij u en uw papegaai(en) voorkomen.

Als u een papegaai binnenshuis houdt dan is het belangrijk dat u de kooi goed schoon houdt en de huiskamer regelmatig lucht.

We raden mensen aan om kranten of aluminumfolie te gebruiken, door iedere dag de bovenste laag kranten weg te halen houdt u de kooi schoon. Dit is niet alleen hygiënisch maar ook makkelijk, goedkoop en snel. ( Zorg wel dat de papegaai hier niet bij kan komen ).

2.7 kg geschikte pap voor roodstaarten  € 46,- per.stuk

Een 60 ml voeding spuit € 6,- per. stuk.

Onderstaand zijn alle producten naast groente en fruit welke wij onze kweek koppels ook dagelijks of wekelijks geven om de papegaaien in TOP conditie te houden en de kweek te bevorderen.

Ons zelf samengestelde papegaaien voer is niet in een dierenzaak te koop maar uiteraard wel bij ons verkrijgbaar in voorraad emmers van 20 kg prijs € 40,- De afsluitbare emmer betaald u eenmalig  € 12,50 voor en kunt u gewoon weer bij ons laten vullen.

Ingedienten zijn o.a Granen, zaden van peulvruchten, Oliehoudende zaden, olie houdende vruchten, gebroken mais, gedroogde stukjes wortels, gedroogde stukjes banaan, mais, zonnepitten, papegaai pallets, peulvruchten, diverse soortengedroogt fruit etc. ete. etc..........................

        

Elke navulling van 20 kg kost € 40,-

Tevens zijn de volgende produkten bij ons verkrijgbaar !

Knaagstenen waar alle benodigde vitamine's en kalk in zitten Prijs € 7,50

            
 
Eivoer Prijs € 7,95 per kg.

Calcilux wateroplosbare benodigde calcium voor uw papegaai € 15,- per bus 500 gram.

U kunt zelfs bij ons terecht voor een geschikte kooi of voliere voor uw grijze roodstaart.